مبلغی:

بهره گیری از نظرات علما مانع جدایی قوانین از مبانی فقهی می شود

ییس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: بهره گیری از نظرات و اندیشه علما و مراجع مانع جدایی قوانین از مبانی فقهی خواهد شد.

Multimedia_pics_1386_8_Politic_252.jpg

منطقه قم، حجت‌الاسلام احمد مبلغی در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی با ارائه گزارشی از فعالیت‌های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس عنوان کرد: مرکز تحقیقات مجلس با هدف بهره‌گیری از اندیشه علما و مراجع در تصویب قوانین شکل گرفت زیرا نظرات و اندیشه علما و مراجع مانع جدایی قوانین از مبانی فقهی خواهد شد.

مبلغی افزود: اگر چه راه اندازی این مرکز در مجلس شورای اسلامی، دیر انجام شد اما تلاش کرده‌ایم در این مدت دو ساله همه نیازها را بررسی کرده و با راه‌اندازی شورای فقهی در چند کمیته تخصصی نسبت به لوایح گفت‌وگو و بحث شود.

وی با تاکید بر وجود فقه در ظرف قانون خاطرنشان کرد: قانون در ابعاد مختلف و عرصه‌های مهم سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارای اهمیت است و اگر فقه در ظرف قانون حضور نداشته باشد مسایل مهم به حاشیه خواهد رفت.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: قوانین با زندگی اجتماعی و نظم در جامعه پیوند دارد که در این راستا باید قوانین مطابق با شریعت و مسایل فقهی تدوین گردد.

وی با بیان ضرورت ترویج گفتمان فقهی یادآور شد: پس از گفتمان فقهی در این مرکز قانونگذاران با مبانی فقه آشنا می‌شوند که در این باره جلسات مشترکی میان شورای نگهبان و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار و پیشنهاداتی ارائه شد که از سوی شورای نگهبان پذیرفته شده است.

رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: اعضای این مرکز را حوزویان تشکیل می‌دهند که نسبت به آرای مراجع آگاهی کامل دارند و در تحقیقات و پژوهش‌های خود موضوعات فقهی را در نظر می‌گیرند و در مواقع لازم نیز از استفتائات مراجع عظام نیز بهره می‌گیریم.