هیچکس به فکر بچه های طلاق نیست

رییس کل دادگستری استان فارس، گفت: متاسفانه بسیاری از نهادها و دستگاه های فرهنگی به ازدواج به عنوان اولویت دسته چندم نگاه می کنند.

65160.jpg

ذبیح‌الله خداییان در نشست مجمع علمی بنیاد صیانت از خانواده، اظهار کرد: متاسفانه امروز بسیاری از نهادها و دستگاه‌های فرهنگی به ازدواج به‌عنوان اولویت دسته‌چندم، نگاه می‌کنند، این درحالیست که همه به اهمیت خانواده به عنوان رکن اساسی جامعه واقف هستیم.

خدائیان گفت: اگر برنامه‌هایی در راستای ایفای نقش تربیتی خانواده‌ها تهیه و تدوین شود به صورت طبیعی بسیاری از آسیب‌های جامعه کنترل خواهد شد.

وی مصداق اهمیت خانواده را تاکیدات شرع مقدس اسلام بر امر ازدواج و مضموم دانستن طلاق به عنوان مغصوب‌ترین حلال دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه کم‌توجهی به این حوزه و تلاش دشمنان در جهت تضعیف بنیان‌های اخلاقی خانواده باعث شده آسیب‌های بسیاری با ریشه طلاق در جامعه ایجاد شود.

خدائیان شیوع ازدواج‌های اینترنتی و خیابانی و ازدیاد جمعیت کیفری زندانیان را حاصل بی‌توجهی به امر مهم ازدواج خواند و اضافه کرد: متاسفانه دیدگاه غالب افراد در مباحث امنیتی برخورد با مجرمان است که معمولا نگاه‌ها به سمت و سوی دستگاه قضایی معطوف می‌شود؛ اما هرگاه مباحثی در خصوص پیشگیری از آسیب‌ها و جرایم مطرح می‌شود، هیچ نهاد یا سازمانی خود را مسئول نمی‌داند.

این مقام قضایی با اشاره به سرنوشت کودکان طلاق که ناخواسته درگیر این آسیب می‌شوند، گفت: متاسفانه هیچ نهاد یا سازمانی به فکر بچه‌های طلاق نیست و چه بسا همین افراد در نهایت دچار دام‌هایی شده و سر از زندان‌ها در آورند.

وی توجه به استحکام و صیانت از بنیان خانواده را در درجه اول اهمیت و امری همگانی به خصوص در حوزه فعالیت نهادهای فرهنگی خواند و افزود: تشکیل این بنیاد علمی که با محوریت معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و همکاری روحانیت معظم و اساتید دانشگاه و صاحبنظران فرهنگی استان انجام شده، حکایت از شناخت و دلسوزی اعضا دارد که با تمرکز بر فعال ساختن نهادهای غیردولتی می‌توانند گام‌های مؤثری در این زمینه بردارند.

رییس شورای قضایی استان در ادامه بر تشکیل مجامع خیریه در راستای کاهش آسیب به خانواده‌ها و تعیین تکالیف اجرایی کارساز به سازمان‌های دولتی و غیردولتی فعال در امور خانواده تاکید کرد.

خدائیان در ادامه خاطرنشان کرد: با طرح اولین شکایت، اولین گام در جهت از هم‌پاشیدگی خانواده برداشته می‌شود؛ بنابراین باید تلاش‌ها در جهتی تمرکز یابد تا قبل از طرح مباحث خانواده‌ها در محاکم و دادگاه‌های خانواده با ارائه مشاوره‌های مناسب مسائل به سمت سازش سوق داده شود. الزام به تمکین زن در خانواده یا پرداخت نفقه توسط مرد با حکم دادگاه هیچ گاه نمی‌تواند در کاهش آسیب‌های خانوادگی ثمربخش باشد.

رییس کل دادگستری فارس گفت: قانون جدید حمایت از خانواده که اخیرا لازم‌الاجرا شده است، حضور مشاور زن در محاکم خانواده را الزام کرده تا تحت نظارت قضات به هدایت و ارائه مشاوره مؤثر به زوجین و قبل از طلاق بپردازد.

خدائیان با هشدار در مورد تلاش‌های دشمن و برنامه‌ریزی دقیق آنان برای از بین بردن قبح طلاق در جامعه، گفت: کسانی که از حقوق زن در جوامع غربی صحبت می‌کنند، زن برایشان یک کالای تبلیغاتی است.